Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dromeus: Από την τραγωδία στο θρίαμβο με κέρδη 160%

Εντυπωσιακή η επιτυχία του hedge fund που τοποθετείται σε ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με το Bloomberg. Πολλαπλάσιες οι αποδόσεις από το μέσο όρο των hedge funds. Η τοποθέτηση στη Eurobank και οι προβλέψεις για το μέλλον.

Dromeus: Από την τραγωδία στο θρίαμβο με κέρδη 160%

«Το Dromeus Capital Management μετατρέπει την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο». Με αυτήν τη φράση ξεκινά το δημοσίευμα του Bloomberg για την εντυπωσιακή πορεία του hedge fund των 240 εκατ. δολαρίων που ξεκίνησε ο Αχιλλέας Ρίσβας (νυν διευθύνων σύμβουλος) και ο Ιάσων Μανολώπουλος για να «στοιχηματίσουν» στο story της ελληνικής ανάκαμψης.

Το fund ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2012 «όταν η χώρα βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας» όπως σχολιάζει το Bloomberg. Έκτοτε η Ελλάδα έχει κάνει πολύ δρόμο προχωρώντας μάλιστα σε δύο εκδόσεις ομολόγων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το Dromeus Greek Advantage Fund κατέγραψε το 2014 μέχρι τον Ιούνιο κέρδη 26%. «Η στρατηγική έχει αποφέρει 160% από την ίδρυση του ταμείου, ενώ ο μέσος όρος για τα hedge funds είναι λιγότερο από 10%» σχολιάζει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την επιστολή δευτέρου τριμήνου προς τους πελάτες του Dromeus -την οποία αποκαλύπτει το Bloomberg-, το hedge fund προσφάτως ευνοήθηκε από τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. «Η ανακεφαλαιοποίηση θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους» αναφέρει και συμπληρώνει: «Αν και η μετοχή της Εurobank έκλεισε το τρίμηνο με άνοδο 19% από την τιμή του placing, παραμένει βασική τοποθέτηση για το fund καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v