Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη 0,7% του ΑΕΠ για την Ελλάδα το 2014

Αυξημένες προσδοκίες για την ελληνική οικονομία δημιουργεί η αυξημένη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ. Βλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη 0,7% του ΑΕΠ για την Ελλάδα το 2014

Στο 0,7% θα φτάσει η ανάπτυξη το 2014 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, οδηγώντας την Ελλάδα σε έξοδο από την εξαετή ύφεση. Στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το ίδρυμα τοποθετεί σε αυτό το επίπεδο τον πήχη για την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ σε προηγούμενη έκθεσή του μιλούσε για μικρή ανάπτυξη, χωρίς να προσδιορίζει το ύψος της.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις ευθυγραμμίζονται με την εκτίμηση της κυβέρνησης και της τρόικας (αύξηση ΑΕΠ 0,6%).

Η κατανάλωση των νοικοκυριών υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 1%, βοηθούμενη κυρίως από τη μείωση της ανεργίας την περίοδο του καλοκαιριού λόγω της πορείας του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. και το ΔΝΤ προβλέπουν μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης για φέτος. Σε ό,τι αφορά την ανεργία, η πρόβλεψη του ΙΟΒΕ είναι ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 26,7%, ενώ προηγούμενη εκτίμηση μιλούσε για 26%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v