Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει η στρόφιγγα των επιδοτήσεων για ξενοδοχεία

Μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων σε τουριστικούς προορισμούς όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες δεν θα έχει δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ. Άμεσες διορθώσεις - εξαιρέσεις ζητά ο ΣΕΤΕ από τον Α. Σαμαρά.

Κλείνει η στρόφιγγα των επιδοτήσεων για ξενοδοχεία

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί το πρόγραμμα αναγέννησης χιλιάδων ελληνικών ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα, καθώς η ευρωπαϊκή οδηγία 651, η οποία θέτει το πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου, περιορίζει δραματικά την επιδότηση επιχειρήσεων που λειτουργούν σε περιφέρειες, οι οποίες είχαν εξασφαλίσει μεγάλα ποσά επιδότησης στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως πολλά ξενοδοχεία σε κύριους τουριστικούς προορισμούς, όπως το νότιο Αιγαίο (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες), δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ για να υλοποιήσουν προγράμματα αναγέννησης που τους είναι απαραίτητα για να διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά.

Αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)  Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Το θέμα είναι εν γνώσει του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει κληθεί από την ηγεσία του ΣΕΤΕ να κινηθεί άμεσα προκειμένου να υπάρξουν διορθώσεις-εξαιρέσεις για τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δρομολογείται η βίαιη αναδιάρθρωση του ξενοδοχειακού κλάδου, αφού πολλές επιχειρήσεις θα απαξιωθούν και θα τεθούν εκτός αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v