Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δεν είχαμε ενημερωθεί για την υπόθεση της τετραπληγικής

Ουδέποτε δηλώθηκε και ουδέποτε υπήρξε ενταγμένη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης η τετραπληγική που άφησε χθες την τελευταία της πνοή στα Χανιά, μια ώρα αφότου η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, λέει η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Δεν είχαμε ενημερωθεί για την υπόθεση της τετραπληγικής

Η ΔΕΗ δεν είχε τρόπο να γνωρίζει για την υπόθεση της τετραπληγικής γυναίκας, η οποία άφησε χθες την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στα Χανιά, μια ώρα αφού η Επιχείρηση έκοψε το ρεύμα λόγω χρέους.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, «σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που ειναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770».

Όπως έγινε γνωστό χθες, η 56χρονη τετραπληγική γυναίκα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν χθες το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο σπίτι την ώρα που έλειπε από αυτό η γυναίκα που την πρόσεχε. Έκοψε την παροχή στο ρεύμα και από εκεί και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την 56χρονη.

Όπως καταγγέλουν οι συγγενείς, παρά το ότι το μηχάνημα ειδοποιεί με χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού όταν κόβεται το ρεύμα, ουδείς τον άκουσε από το συνεργείο της επιχείρησης, με συνέπεια η γυναίκα να πεθάνει αβοήθητη.

Εδώ και ένα χρόνο είχε διακοπεί η καταβολή της σύνταξης στην 56χρονη από τον ΟΓΑ λόγω μπερδέματος με τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ίδια περίμενε την απόφαση της εκδίκασης της ένστασης οπυ είχε υποβάλει.

Έτσι η γυναίκα έδινε αγώνα για να τα βγάλει πέρα με τους γιους της που και αυτοί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όπως υποστηρίζει ο γιος της το χρέος της ΔΕΗ είναι στα 800 ευρώ με το χαράτσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v