Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυροσβεστικές κινήσεις από Σαμαρά - Βενιζέλο

«Όλα μια χαρά, υπό έλεγχο», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το ραντεβού με Σαμαρά. Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι και να γίνεται καλύτερη διαχείριση προβλημάτων. Τα καυτά θέματα στην ατζέντα. Ποιες φοροελαφρύνσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Πυροσβεστικές κινήσεις από Σαμαρά - Βενιζέλο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν ήρεμο και οι δύο πλευρές δείχνουν να συμφώνησαν, με αφορμή και τις διενέξεις για την αξιολόγηση, ότι το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι οι εντάσεις ανάμεσα στα κόμματά τους. 

«Όλα μια χαρά, υπό έλεγχο», είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος του Μαξίμου, ενώ σε ερώτηση για το νέο Επίτροπο, απάντησε ότι θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις, κάτι που έχει αποδείξει από το 2010, έχοντας σηκώσει το μεγάλο βάρος για τη σωτηρία της χώρας.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μήνυμα σταθερότητας που εκπέμπει η κυβέρνηση, τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας και αλλαγή σελίδας λαμβάνοντας υπόψιν τα μηνύματα των πολιτών. Όσο για τα προβλήματα που κατά διαστήματα παρατηρούνται, όπως αποφάσισαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, θα αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Να σημειωθεί ότι χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ χθες κατέθεσαν μια σειρά προτάσεις στον Γκίκα Χαρδούβελη για φοροελαφρύνσεις.

- Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, δεδομένου ότι δεν απέδωσε το μέτρο, ούτε πέτυχε χτύπημα στο λαθρεμπόριο. Να επανεξεταστεί το μέτρο και η εφαρμογή του και επιπλέον να προχωρήσουν μέτρα για πάταξη του λαθρεμπορίου (GPS σε πλοία, σύστημα εισροών-εκροών κλπ.).

- Μείωση ακόμη και διαγραφή παλαιών και νέων προστίμων, τα οποία στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (67 δισ. ευρώ) υπολογίζονται σε 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ τα πρόστιμα έχουν χάσει τον αποτρεπτικό τους χαρακτήρα. Η εκτίμηση είναι ότι με την πύκνωση των φορολογικών υποχρεώσεων, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων από 1 δισ. ευρώ τον μήνα που είναι τώρα θα αυξηθεί στο 1,2 δισ. ευρώ κάθε μήνα.

- Να προχωρήσει η πρόταση για πληρωμή ληξιπρόθεσμων σε 100 δόσεις.

- Να καταργηθεί η υποχρέωση συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά τρίμηνο και να γίνει ετήσια. Να μην υποβάλλουν όσοι έχουν μικροποσά (π.χ. 5,10,20 ευρώ).

- Να ισχύσουν οι εκπτώσεις φόρου από αποδείξεις δαπανών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Να μειωθεί από το 5% στο 3% του συνολικού εισοδήματος το ποσοστό των ιατρικών δαπανών που απαιτείται για να ισχύει η έκπτωση φόρου.

- Να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος όσοι έχουν μηδενικά εισοδήματα.

- Οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα τις πρώτες 3-4 ημέρες μετά την λήξη προθεσμίας (μετά 14 Ιουλίου) να μην έχουν την μηνιαία προσαύξηση του 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v