Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς διακοπές 2 στους 3 μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Δεν θα πάνε διακοπές 2 στους 3 μικρομεσαίους επιχειρηματίες και οι οικογένειές τους, σύμφωνα με έρευνα της MARC. Από αυτούς που θα πάνε, δε, οι μισοί θα μείνουν στο χωριό ή το εξοχικό τους.

Χωρίς διακοπές 2 στους 3 μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Όνειρο απατηλό οι διακοπές για δύο στους τρείς μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η MARC για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το 64,1% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάει καθόλου διακοπές, το 19,5% δήλωσε ότι θα κάνει περίπου τις ίδιες διακοπές  με πέρυσι, το 13,4% θα κάνει διακοπές αλλά με λιγότερες μέρες και πιο οικονομικές σε σχέση με πέρυσι και μόνο το 2,4% θα κάνει περισσότερες ημέρες και πιο άνετες διακοπές.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ, τα στοιχεία δείχνουν πως  συνεχίζεται η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης για τον τουρισμό με αποτέλεσμα την καθίζηση στις τοπικές οικονομίες και στις μικρές τουριστικές και παραγωγικές μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ από αυτούς που θα κάνουν διακοπές σχεδόν 1 στους 2 (το 44,5%) θα πάει στο χωριό του ή σε εξοχικό σπίτι και μόνο το 21,4% σε ξενοδοχείο και το 16,4% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει πως  αντίθετα με τις επίσημες προβλέψεις και διακηρύξεις σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας, η κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού είναι ένα απτό σημάδι ότι η πτώση των εισοδημάτων και η κρίση συνεχίζεται.

Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία,  μεταξύ των δράσεων που έχει καταθέσει για την τόνωση του τουρισμού, περιλαμβάνονται προτάσεις όπως η  διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αλλά και η παραγωγική ανασυγκρότηση και δικτύωση των τοπικών οικονομιών που θα συνδέει το τουριστικό προϊόν σε όλες του τις εκδοχές με τον αγροδιατροφικό κλάδο, την εστίαση και την παροχή υπηρεσιών.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v