Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βλέπει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι το β' εξάμηνο του 2014 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν που συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη.

Σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βλέπει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και Δημόσιων Λογαριασμών Μισέλ Σαπέν συναντήθηκε σήμερα με τον Γκίκα Χαρδούβελη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη το β' εξάμηνο του 2014, αναγνώρισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, που έχουν φέρει αποτελέσματα και δήλωσε πως παρ' ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για τον λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης.

Ο κ. Σαπέν επεσήμανε πως η Γαλλία έχει συνδράμει σημαντικά στις μεταρρυθμίσεις και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού, ενώ υποστήριξε πως η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς, στο δρόμο προς την ανάπτυξη.

«Οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν και με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ενίσχυση των ΜμΕ, που πρέπει να στηριχθούν γιατί δημιουργούν απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, ενώ εξέφρασε την άποψη, πως η ιταλική προεδρεία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τεθούν αυτές οι νέες βάσεις και οι προσανατολισμοί.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφού σημείωσε πως η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όπως χαρακτηριστικά είπε ο κόσμος «πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του», επεσήμανε πως ο κόσμος πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται.

Και ο Έλληνας υπουργός εκτίμησε πως είμαστε μπροστά σε μια «περίοδο ισχυρής ανάπτυξης». «Μας ενδιαφέρει ένα δυνατό ευρώ που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο» είπε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εύρεση νέων χρηματοοικονομικών πόρων.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε τη θλίψη της ελληνικής κυβέρνησης και τη δική του για τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους στο αεροπορικό δυστύχημα με το αλγερινό αεροσκάφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v