Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαπέν: Το φθινόπωρο θα εξετάσουμε το θέμα του ελληνικού χρέους

Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας με μια βοήθεια ύψους 43 δισ. ευρώ, δηλώνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών. Θα δούμε το φθινόπωρο το θέμα του χρέους και της χρηματοδότησης.

Σαπέν: Το φθινόπωρο θα εξετάσουμε το θέμα του ελληνικού χρέους

«Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας, θα εξετάσουμε από κοινού τη συνολική κατάστασή του αυτό το φθινόπωρο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Μισέλ Σαπέν. Όπως τονίζει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών «με βάση τις πληροφορίες που θα έχουμε, θα λάβουμε αποφάσεις σε θέματα χρηματοδότησης.

Η Ελλάδα πρέπει να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η Γαλλία και το Eurogroup θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, αλλά, όσον αφορά το χρέος, είναι πολύ νωρίς για να πούμε περισσότερα».

Ο κος Σαπέν στέκεται στη βοήθεια που έχει προσφέρει έως σήμερα η Γαλλία στην Ελλάδα. «Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας με μια βοήθεια ύψους 43 δισ. ευρώ. Εξάλλου, υπάρχει προθυμία υποστήριξης μια σειράς πρωτοβουλιών, ιδίως ως προς το εγχείρημα της ίδρυσης ενός θεσμικού οργάνου για την ανάπτυξη, στο οποίο η χρηματοδοτική συνεισφορά της Γαλλίας θα είναι 30 εκατ. Είμαστε επίσης από τους πρώτους που συμβάλαμε στην παροχή τεχνικής βοήθειας και, κυρίως, στη διαχείριση των φόρων».

Την Παρασκευή, μετά τη συνάντησή του με τον Γκίκα Χαρδούβελη πως η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς, στο δρόμο προς την ανάπτυξη.

«Οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν και με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων, που πρέπει να στηριχθούν γιατί δημιουργούν απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, ενώ εξέφρασε την άποψη, πως η ιταλική προεδρεία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τεθούν αυτές οι νέες βάσεις και οι προσανατολισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v