Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσης του ΤΑΠΙΛΤΑΤ

Αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο για τη διάλυση του επικουρικού ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων ΤΑΠΙΛΤΑΤ θα καταθέσουν οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι. Κατηγορούν τους συνταξιούχους για αδιάλλακτη στάση.

Ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσης του ΤΑΠΙΛΤΑΤ

Τη διάλυση του ταμείου ΤΑΠΙΛΤΑΤ που ασφαλίζονται εργαζόμενοι από την Alpha Bank, την τέως Εργασίας, την Αττικής, την τέως τράπεζα Κρήτης, της Εθνοκάρτας και της πρώην Αθηνών, κατέθεσαν στο αρμόδιο δικαστήριο οι αντίστοιχοι σύλλογοι προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι σύλλογοι των εργαζομένων, που τα μέλη τους ασφαλίζονται στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ, κατέληξαν σε κοινή θέση, που δεν είναι άλλη από την διάλυση του Ταμείου με υποβολή αίτησης στο αρμόδιο δικαστήριο, καθώς υποστηρίζουν ότι το ταμείο δεν μπορεί να εκπληρώσει τον καταστατικό του σκοπό μετά την αδιάλλακτη στάση ομάδας παλαιών συνταξιούχων.

Η κοινή θέση των Συλλόγων γνωστοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την παρακάτω απόφαση:

«Το ΔΣ του Ταμείου υιοθετεί την απόφαση των Συλλόγων και αποφασίζει να προχωρήσει στην υλοποίηση κάθε ενέργειας με σκοπό την πραγματοποίηση όλων όσων περιγράφονται στην κοινή ανακοίνωση σε άμεση συνεννόηση με τους συλλόγους εργαζομένων.
Στο επόμενο Δ.Σ. το Ταμείο θα φέρει πρόταση με χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση της απόφασης».

Στην απόφαση κατέληξαν οι σύλλογοι εργαζομένων από την Alpha Bank, από την EFG Eurobank Εργασίας (τέως Εργασίας) την τράπεζα Αττικής, την τέως Τράπεζα Κρήτης, την Εθνοκάρτα και την πρώην Τράπεζα Αθηνών, στους οποίους ασφαλίζεται περίπου το 90% των ενεργών ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Οι σύλλογοι, υποστηρίζουν πως «το ταμείο περιήλθε σε δεινή κατάσταση εξαιτίας (α) της αδιάλλακτης στάσης των παλιών συνταξιούχων, οι οποίοι με σωρεία ένδικων μέσων εγείρουν αξιώσεις για αυξήσεις συντάξεων, οδηγώντας έτσι το Ταμείο σε ασφυξία και (β) τις καταστροφικές και διαλυτικές συνέπειες που έχουν για τη βιωσιμότητα του Ταμείου οι συμπεριφορές αυτές».

Να σημειωθεί ότι, οι ενεργοί ασφαλισμένοι στο ταμείο ανέρχονται σε 5.409 άτομα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v