Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο ζητά ο εισαγγελέας

Ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζητεί την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και την νόθευση εγγράφου καθώς και για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος.

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ειδικότερα ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζητεί την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και την νόθευση εγγράφου καθώς και για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος. Ο κ. Πλιώτας ζητεί επίσης να δικαστούν οι συγγενείς του Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Συκιαρίδης και Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Αξίζει να σημειωθεί οτι κατα την κατηγορία ο πρώην υπουργός αλλοίωσε την λίστα Λαγκαρντ απαλείφοντας τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων που είχαν καταθέσεις ύψους 1.2 εκατ ευρώ.

Προσεχως αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που με βούλευμα θα αποφανθεί για το αν θα γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του.

Στο μεταξύ στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.

Αμφότεροι έλαβαν προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Ο τελευταίος ενεπλάκη στην υπόθεση, καθώς είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο- στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε. Ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει μία λίστα 20 ονομάτων από τον κ.Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v