Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Παρίσι ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Εκτός συνόρων θα ξεκινήσει ο νέος γύρος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Ελληνες υπουργοί θα μεταβούν στο Παρίσι αρχές Σεπτέμβρη για συναντήσεις με τους δανειστές. Γιατί αποφασίστηκε η συγκεκριμένη στρατηγική.

Στο Παρίσι ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Στο Παρίσι θα μεταφερθεί η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες που πρώτο μετέδωσε το Mega. Το Euro2day.gr επικοινώνησε με κυβερνητικές πηγές οι οποίες επιβεβαίωσαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες. 

Όπως ειπώθηκε το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει να υπάρξει ένας κύκλος επαφών στις αρχές του Σεπτεμβρίου (3-5 του μηνός) μεταξύ στελεχών των δανειστών και υπουργών που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις ώστε να κλείσουν τα μεγάλα μέτωπα.

Για το σκοπό αυτό στη γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβούν οι κ.κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Σταύρος Παπασταύρου, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εν συνεχεία προγραμματίζεται η τρόικα να έρθει στην Αθήνα στα τέλη του μήνα για μια σύντομη επίσκεψη.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η εικόνα της συνεχούς διαπραγμάτευσης και οι βόλτες στην τρόικα στα ελληνικά υπουργεία και να πάψει να δίνεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί αν δεν είναι στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v