Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούλτεψη: Δείγμα εμπιστοσύνης οι διαπραγματεύσεις με τρόικα στο Παρίσι

Είναι ύβρις να ασχολούμαστε όλη μέρα με τις καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών όταν υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Χαρακτήρισε δείγμα εμπιστοσύνης την απόφαση να γίνουν διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι.

Βούλτεψη: Δείγμα εμπιστοσύνης οι διαπραγματεύσεις με τρόικα στο Παρίσι

Στην απόφαση να γίνει η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος στο Παρίσι αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega η κ. Βούλτεψη κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των δανειστών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στο θέμα με αφορμή και την χθεσινή (28/07) συναυλία στο κέντρο της Αθήνας. «Στην Ελλάδα θεωρούμε ότι όλες οι δουλειές μπορεί να είναι και για κρατικός υπάλληλος. Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι λάθος. Κρατικοί υπάλληλοι είναι συγκεκριμένοι, είναι όσοι έχουν πάρει ορισμένή εκπαίδευση για ορισμένο αντικείμενο. Είναι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί...

Από κει και πέρα όλες οι άλλες, τις οποίες μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε, γιατί πρέπει να είναι κρατικός υπάλληλος», τόνισε η κ. Βούλτεψη. Και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι».

«Είμαστε όλοι καθαρίστριες, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι. Θεωρώ προσβολή και ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα με αυτό το θέμα, όταν έχουμε ενάμισι εκατομμύριο ανέργους», είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος και διαχώρισε το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών από τους μισθούς των ενστόλων...

Οι διαπραγματεύσεις με τρόικα

«Ο πρωθυπουργός έχει από την πρώτη ημέρα ανακοινώσει ότι θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση. Ενα κομμάτι αυτής της εξόδου από την κρίση είναι κι αυτό, δηλαδή επειδή πλέον δεν θα πρόκειται για έλεγχο, αλλά για αξιολόγηση του προγράμματος, δεν χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία της τρόικας εδώ. Θα μιλούν επί στοιχείων, εγγράφων και θα γίνεται κανονική αξιολόγηση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Και πρόσθεσε: «Τεχνικά κλιμάκια υπάρχουν, πάντοτε, εφόσον βρισκόμαστε σε πρόγραμμα. Ομως η τρόικα, τα ανώτερα κλιμάκιά της δηλαδή από τη στιγμή που πλέον υπάρχει εμπιστοσύνη στο ότι ακολουθείται το πρόγραμμα, βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εδώ».

 


Real.gr- ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ by realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v