Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουβέλης: Στηρίζουμε την προσπάθεια για το κυπριακό

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδης μας ενημέρωσε συστηματικά για την πορεία του διαλόγου αναφορικά με την επίλυση του κυπριακού ζητήματος. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια να εξευρεθεί λύση, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης.

Κουβέλης: Στηρίζουμε την προσπάθεια για το κυπριακό

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, δήλωσε:

«Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδης μας ενημέρωσε συστηματικά για την πορεία του διαλόγου αναφορικά με την επίλυση του κυπριακού ζητήματος. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Μια λύση λειτουργική και βιώσιμη, η οποία θα αντιμετωπίζει το θέμα της κατοχής και θα αίρει τον τεμαχισμό της Κύπρου, με μια ενιαία πολιτική κυριαρχία και με μια ενιαία διεθνή ταυτότητα και προφανέστατα με μια υπηκοότητα, αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναμφισβήτητα με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο την Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Κύπρου. Είμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία πρέπει να εξασφαλίσει και τη στήριξη της Ευρώπης. Αυτή η συστηματικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος είναι δυνατόν να δώσει καρπούς για τη Κύπρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Αναμφισβήτητα υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες έχουν σχέση με όλα εκείνα τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν στην Τουρκοκυπριακή πλευρά και βεβαίως πάντοτε και με έναν ετεροκαθορισμό αυτών των δυσκολιών απ΄ όλα εκείνα τα οποία καταγράφονται και στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v