Ένστολοι: Πρόταση ΠΑΣΟΚ για μετατροπή των Tαμείων σε επαγγελματικά

Τη μετατροπή των ταμείων Πρόνοιας των σωμάτων ασφαλείας σε επαγγελματικά πρότεινε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στους εκπροσώπους των Αστυνομικών και των Λιμενικών, με τους οποίους συναντήθηκε.

Ένστολοι: Πρόταση ΠΑΣΟΚ για μετατροπή των Tαμείων σε επαγγελματικά

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Χρήστο Πρωτόπαπα, Γιώργο Κουτρουμάνη, Γιώργο Παπακωνσταντή και Δημήτρη Καρύδη, συναντήθηκε με τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών και των Λιμενικών με θέμα τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα Ταμεία τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι είναι πάγια θέση του κόμματος η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, κάτι που επιπρόσθετα, αποτελεί και προαπαιτούμενο στην παρούσα φάση υλοποίησης του προγράμματος.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να επαναφέρει την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει στον υπουργό Εργασίας για θεσμοθέτηση της δυνατότητας μετατροπής των επικουρικών ταμείων, των κλάδων Πρόνοιας σε επαγγελματικά ταμεία, παρέχοντας και το σχετικό μεταβατικό στάδιο.

Παράλληλα, μετέφεραν στους εκπροσώπους των ένστολων, πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση με τη διατήρηση της εποπτείας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εφόσον εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες που ισχύουν σε όλα τα ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v