Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Στουρνάρα

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει το νέο πλαίσιο για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Στουρνάρα

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που μελετά να αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα που έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο στη συνάντηση δεν λήφθηκαν αποφάσεις, ενώ συμμετείχε και ο συντονιστής της ομάδας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος Σπ. Πλασκοβίτη.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο διοικητής της ΤτΕ στη Βουλή τα «κόκκινα» δάνεια φθάνουν πλέον τα 77 δισ. ευρώ. 

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει το νέο πλαίσιο για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τα χρέη προς τις τράπεζες -αλλά και σε άλλους φορείς- περί τα μέσα αυτού του μήνα.

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Καταρχήν επισκέφθηκα τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του ευχηθώ να είναι καλορίζικος στη νέα του θέση και κυρίως, επίσης, για να τον ενημερώσω για την εργασία που γίνεται και τις σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με τη ρύθμιση του μεγάλου ζητήματος των κόκκινων δανείων, για το οποίο η κεντρική Τράπεζα έχει τον δικό της ξεχωριστό, εποπτικό ρόλο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v