Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλεί 2 συν 3 ακίνητα στο εξωτερικό

Τα κτίρια σε Βελιγράδι και Λιουμπλιάνα προσπαθεί να πωλήσει πάλι το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Στο νέο πακέτο ακινήτων εξωτερικού εντάχθηκαν και δύο κτίρια στις ΗΠΑ καθώς και συγκρότημα κτιρίων στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλεί 2 συν 3 ακίνητα στο εξωτερικό


Νέα προσπάθεια για την πώληση δύο ακινήτων στο εξωτερικό, σε Βελιγράδι και Λιουμπλιάνα θα καταβάλλει στις 3 Οκτωβρίου το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) παράλληλα με την προσπάθεια πώλησης τριών νέων κτιρίων σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Πρετόρια. Το κτίριο του Βελιγραδίου, για το οποίο είχε ανακοινωθεί πως κατατέθηκε προσφορά (χωρίς στη συνέχει να εξηγηθεί τι συνέβη) με τον πρώτο διαγωνισμό πώλησης ακινήτων του δημοσίου στο εξωτερικό, βρίσκεται στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για τριώροφο κτίριο (συν το ρετιρέ) με συνολική επιφάνεια 2.387 τ.μ.

Διατηρητέο είναι το κτίριο στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λιουμπλιάνα καθώς βρίσκεται σε μια προνομιακή κατοικημένη περιοχή, που προστατεύεται από τους κανονισμούς της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη γύρω περιοχή βρίσκονται ένας αριθμός πρεσβειών (των Η.Π.Α. και της Αυστρίας), κυβερνητικά κτίρια, καθώς και πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης και το γνωστό πάρκο Tivoli. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο και πατάρι, συνολικής επιφανείας 1.237 τ.μ.

Το ακίνητο της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο Μανχάταν, μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Λεωφόρου, επί της 305 East 47th Street, πλησίον του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών. Είναι ο δεύτερος όροφος του συγκροτήματος γραφείων “The 3 Dag Condominium” και έχει συνολική επιφάνεια περίπου 959.67 τ.μ. Στην Ουάσιγκτον πωλείται ακίνητο που βρίσκεται σε ένα από τους πιο σημαντικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας στη Λεωφόρο Massachusetts 2211. Στην περιοχή στεγάζεται πληθώρα ξένων διπλωματικών αποστολών. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και τρείς ορόφους συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 754 τ.μ. περίπου. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 264 τ.μ.

Στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής πωλείται ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή Hatfield. Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει κτίριο δύο ορόφων συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ. και ένα βοηθητικό αυτοτελές κτίσμα συνολικού εμβαδού 50 τ.μ. επί οικοπέδου 1.766 τ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v