ΣτΕ: Μειωμένος συντελεστής δόμησης για την Ακαδημία Πλάτωνος

Την έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος με μειωμένο συντελεστή δόμησης στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, αποφάσισε το ΣτΕ. Απέρριψε προσφυγές κατοίκων της περιοχής.

ΣτΕ: Μειωμένος συντελεστής δόμησης για την Ακαδημία Πλάτωνος

Την έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος στο οποίο θα προβλέπεται μειωμένος συντελεστής δόμησης στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου θα κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο Academy Gardenς αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχαν προσφύγει κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος αλλά και η εταιρεία Artume η οποία έχει αναλάβει να κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο επιφάνειας 55.000 τ.μ. στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστουφαντουργίας Μουζάκη (λεωφόρος Κηφισσού 60).

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας να ακυρωθεί Προεδρικό Διάταγμα το οποίο τροποποιούσε «τον συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, εξέδωσε τις υπ΄ αριθμ. 2261 και 2262/2014 αποφάσεις του με τις οποίες απέρριψε και τις δύο προσφυγές και ως εκ τούτου θα πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v