Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή συνδικαλιστικών φορέων για ιπποδρομιακό στοίχημα

Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος ζητούν τρεις φορείς του ιπποδρόμου. Υποστηρίζουν πως απειλείται με οριστικό λουκέτο ο ιππόδρομος του Μαρκόπουλου.

Επιστολή συνδικαλιστικών φορέων για ιπποδρομιακό στοίχημα

Να προχωρήσει κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του στοιχήματος και του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλου ζητούν τρεις ιπποδρομιακοί φορείς με επιστολή τους προς τη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που κοινοποιούν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού καθώς και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή των τριών φορέων αναφέρεται πως "οι καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε κλείσιμο του ιπποδρόμου αφού με βάση συμφωνία με την Κομισιόν ο ΟΔΙΕ (ο οργανισμός που διοργανώνει σήμερα τις ιπποδρομίες και διαχειρίζεται το ιπποδρομιακό στοίχημα) πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως «προβαίνουμε στην αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής αυτή την τελευταία -πλην όμως κρισιμότερη περίοδο για την τύχη του συγκεκριμένου κλάδου-, καθώς συμπληρώνουμε τριάμισι χρόνια από την απόφαση που έλαβε το Ελληνικό Δημόσιο για την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ.

Γνωρίζετε ήδη πολύ καλά αλλά κρίνουμε απαραίτητο να αναφερθούμε ακόμα μια φορά στις τραγικές συνέπειες που αυτή η καθυστέρηση επέφερε στον χώρο. Ο ελληνικός ιππόδρομος βρίσκεται σε διαρκή ύφεση, απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, το ζωικό δυναμικό έχει περιορισθεί σημαντικά και ο τζίρος έχει μειωθεί σε αξιοσημείωτο βαθμό (σχεδόν 80%)».

Οι τρεις φορείς του ιπποδρόμου υποστηρίζουν πως «επιπλέον καθυστέρηση οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο του ελληνικού ιπποδρόμου που θα επιφέρει εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα:

1. Θα οδηγήσει ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο στον μαρασμό,
2. 2.500 εργαζομένους που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό στην ανεργία,
3. 900 άλογα περίπου στον δρόμο, από τα οποία τα 400 σταυλίζονται στις εγκατάστασεις του ιπποδρόμου και τα υπόλοιπα (πώλοι, τοκάδες, επιβήτορες) σε ιπποφορβεία,
4. ένα μοναδικό άθλημα σε μαρασμό».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v