Γκερέκου: Ο αγροτουρισμός θα στηρίξει την ελληνική ύπαιθρο

Με τροπολογία που ψηφίστηκε ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης σε ό,τι αφορά στην άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από γεωργούς ή κτηνοτρόφους σε μια επισκέψιμη αγροτική εκμετάλλευση.

Γκερέκου: Ο αγροτουρισμός θα στηρίξει την ελληνική ύπαιθρο

Yπερψηφίστηκε επί της αρχής, στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, με στήριξη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τροπολογία των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων για τον αγροτουρισμό. Με την συγκεκριμένη τροπολογία που επεξεργάστηκε τους προηγούμενους μηνες η Υφυπουργός Πολιτισμού Ανζελα Γκερέκου, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης σε ό,τι αφορά στην άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από γεωργούς ή κτηνοτρόφους σε μια επισκέψιμη αγροτική εκμετάλλευση, τον τρόπο φορολόγησής τους, τη συμβολή του Μητρώου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στην άσκηση αγροτουριστικής δραστηριότητας κ.ά.

«Προτείνουμε ένα μοντέλο στο οποίο πόροι, δεξιότητες και δραστηριότητες συνδυάζονται με ένα δημιουργικό τρόπο για να διαμορφώσουν ένα καινοτόμο προϊόν που αξιοποιεί τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, την εμπειρία και γνώση αγροτικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Οι αγροτουριστική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα, να προωθήσει την ντόπια παραγωγή αλλά και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, κρατώντας τους αγρότες – ειδικά τους νέους αγρότες – στον τόπο τους. Παράλληλα, εμπλουτίζει το τουριστικό μας προϊόν, συμβάλλοντας στην πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάδειξη των τοπικών ταυτοτήτων», δήλωσε η Α. Γκερέκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v