Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Αναβάθμισε την Αθήνα σε Caa1 από Caa3

Σύμφωνα με τη Moody's, η αναβάθμιση οφείλεται κυρίως στην αναβάθμιση της Ελλάδας, όμως παράλληλα αντανακλά την συνέχιση της επιδίωξης εξορθολογισμού του προϋπολογισμού της πρωτεύουσας καθώς και μια μικρή μείωση του χρέους.

Moodys: Αναβάθμισε την Αθήνα σε Caa1 από Caa3

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Αθήνας, σε Caa1 από Caa3, με σταθερό outlook, προχώρησε η Moody's, μετά την ανάλογη αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, η αναβάθμιση της Αθήνας οφείλεται κυρίως στην αναβάθμιση της Ελλάδας, όμως παράλληλα αντανακλά την συνέχιση της επιδίωξης εξορθολογισμού του προϋπολογισμού της Αθήνας, καθώς και μια μικρή μείωση του χρέους, σε ένα δύσκολο, αν και βελτιούμενο, οικονομικό περιβάλλον. 

Η αναβάθμιση της Ελλάδας υποδηλώνει μια μείωση του συστημικού ρίσκου στο οποίο είναι εκτεθειμένη η Αθήνα, δεδομένων των στενών μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών δεσμών μεταξύ των δυο, σημειώνει η Moody's. 

Ο οίκος εκτιμά πως η Αθήνα θα επωφεληθεί της βελτίωσης των συνθηκών στη χώρα, κάτι που θα "μεταφραστεί" σε βελτίωση των φορολογικών εσόδων τα επόμενα χρόνια και σε πιο προβλέψιμες μεταφορές χρημάτων από το κράτος. 

Η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 0,4% το 2014 και 1,2% το 2015, κάτι που πιθανότατα θα έχει θετικές επιπτώσεις για την Αθήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v