Χαρδούβελης: Ο ΕΝΦΙΑ έχει μια δόση αυθαιρεσίας

Τα λάθη στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων οφείλονταν σε μακροχρόνια προβλήματα, όπως στο ότι δεν υπάρχουν σε 4.000 οικισμούς αντικειμενικές αξίες, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Ζήτησε συναίνεση από την αντιπολίτευση.

Χαρδούβελης: Ο ΕΝΦΙΑ έχει μια δόση αυθαιρεσίας

«Δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα και για όλα», υποστήριξε ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα ψηφίσει ορισμένα από τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Ένα από τα μεγάλα σφάλματα που κάναμε ήταν ότι δεν βρήκαμε κοινούς τόπους. Σε άλλες χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνιο υπήρξε συνεννόηση των κομμάτων.

«Πρέπει να συμβάλουν όλοι στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας», είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Αυτή η δουλειά είναι μια συλλογική δουλειά. Δεν είμαι πολιτικός. Ξέρω ότι όλοι οι πολιτικοί θέλουν να προσφέρουν», είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε ότι δεδομένου πως επιβάλλεται στην περιουσία και όχι στο εισόδημα «έχει μια δόση αυθαιρεσίας». Τα λάθη οφείλονταν σε μακροχρόνια προβλήματα, όπως στο ότι δεν υπάρχουν σε 4.000 οικισμούς αντικειμενικές αξίες, σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτά θα διορθωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v