Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προϋπηρεσία... τέλος για κουρείς και κομμώτριες

Με μια απλή αίτηση στο Δήμο θα ανοίγουν κομμωτήρια εφόσον έχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών. Η τροπολογία του πολυνομοσχεδίου, που αλλάζει τα δεδομένα.

Προϋπηρεσία... τέλος για κουρείς και κομμώτριες

Τον βραχνά της προϋπηρεσίας για όσους επαγγελματίες θέλουν να ανοίξουν κουρεία, κομμωτήρια ή καταστήματα manicure-pedicure απαλείφει τροπολογία η οποία πέρασε με το πολυνομοσχέδιο της περασμένης εβδομάδας και τίθεται σε ισχύ με την εντός των ημερών δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μια βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία αντικαθιστά τις άδειες άσκησης επαγγέλματος και εξαλείφεται σε κάθε περίπτωση η ανάγκη προϋπηρεσίας (από 1 έως και 3 χρόνια ανάλογα με την ειδικότητα) όπως επίσης και η διαδικασία εξετάσεων για την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων.

Κάπως έτσι ο Κερκυραίος κουρέας, ο οποίος είχε φτάσει τα προηγούμενα χρόνια μέχρι τον Όλι Ρεν για να ανοίξει κουρείο, αλλά δεν τα κατάφερνε επειδή του έλειπε η προϋπηρεσία, τώρα… δικαιώνεται.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι για την άσκηση του επαγγέλματος του κομμωτή - κουρέα απαιτούνται τα παρακάτω:

1. Πτυχίο Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας «Κομμώσεων και Βαφής Μαλλιών» ή Πτυχίο ΤΕΕ α΄ κύκλου σπουδών της ειδικότητας «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

2. Πτυχίο ΤΕΕ β΄ κύκλου σπουδών της ειδικότητας «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

3. Δίπλωμα ΙΕΚ επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Κομμωτής Τεχνικός περιποίησης κόμης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής .

Για τεχνίτη περιποίησης χεριών – ποδιών (manicure-pedicure) απαιτείται δίπλωμα ΙΕΚ επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης ειδικότητας «Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, κάνουν μια αίτηση στους Δήμους οι οποίοι υποχρεούνται να τηρούν ειδικά Μητρώα Επαγγέλματος στα οποία θα καταχωρίζονται οι σχετικές βεβαιώσεις συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση επαγγέλματος.

Για τους υγειονομικούς όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων αυτών εφαρμόζονται ο ισχύων υγειονομικός κανονισμός και οι εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v