Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβολή μιας εβδομάδας στη συζήτηση του αντιρατσιστικού

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο υπουργός Δικαιοσύνης μεταθέτει για μία εβδομάδα τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νόμου. Μπαράζ αντιδράσεων και αλληλοκαταγγελιών από βουλευτές.

Αναβολή μιας εβδομάδας στη συζήτηση του αντιρατσιστικού

Με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης αναβάλλεται για μία εβδομάδα η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο θερινό τμήμα της βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ. Αθανασίου επικαλέστηκε κώλυμμα το οποίο δεν έχει σχέση με το επίμαχο νομοσχέδιο. 

Την ιδια ώρα, εντάσεις, συγκρούσεις και ασφυκτικές πιέσεις προκαλεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο γ' θερινό τμήμα της βουλής. Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα ενταχθούν οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί επίσημα και θα χαρακτηριστούν αδίκημα, οι αντιδράσεις συνεχίζονται.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση αφήνει αιχμές εναντίον των 38 βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας την ένταξη στο αντιρατσιστικό των γενοκτονιών των Ποντίων και Μικρασιατών. «Δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη και σημειώνει πως είναι αυτονόητο πως θα ενταχθούν και οι γενοκτονίες.

Την ίδια ώρα, οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές με μια σκληρή ανακοίνωση αναφέρουν ότι «το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς. Η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας», την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κων/νος, Καπερνάρος Βασίλειος, Κασαπίδης Γεώργιος, Μουτσινάς Πάρις, Μπόλαρης Μάρκος, Νικολόπουλος Νικόλαος και Νταβρής Γεώργιος.

Στο ίδιο κλίμα και η επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς στον πρωθυπουργό που έχει τίτλο «Κύριε πρωθυπουργέ ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου με το σχέδιο νόμου για τον ρατσισμό».

Δεν είναι όμως μόνο οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Μικρασιατών οι οποίες μέχρι στιγμή δεν συμπεριλαμβάνονται στο αντιρατσιστικό, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και το άρθρο 5 του αντιρατσιστικού.

Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος που είχε έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στο παρελθόν για το αντιρατσιστικό, υποστηρίζει με αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr ότι ουσιαστικά ποινικοποιούνται όχι μόνο οι πράξεις αλλά και οι σκέψεις.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί νομικό έκτρωμα επιστροφής στον σκοταδισμό του μεσαίωνα και αναμενόμενο είναι ότι οι Έλληνες δικαστές οι οποίοι και γνώση έχουν και κρίση θα εφαρμόσουν τον σχετικό νόμο καταργητικά αφού μεταξύ των άλλων είναι και αντισυνταγματικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v