Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΦΙΑ: Ηλεκτρονικά και χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα οι εκπτώσεις

Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και ηλεκτρονικά θα τρέξει η διαδικασία για όσους δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση Φόρου. Σε έξι δόσεις η πληρωμή. Μειώνεται κατά 167 εκατ. ο λογαριασμός στα εκτός αντικειμενικού συστήματος ακίνητα.

ΕΝΦΙΑ: Ηλεκτρονικά και χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα οι εκπτώσεις

Ηλεκτρονικά θα γίνουν οι αιτήσεις για τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ για όσους πληρούν τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια.

Σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ (ακολουθεί τώρα συνάντηση με εκπροσώπους της Ν.Δ.) , στην οποία επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Euro2day.gr ότι εξετάζεται η απάλειψη της προϋπόθεσης της ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σε έξι δόσεις (παρότι στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα το ενδεχόμενο επέκτασης των δόσεων έως τον Μάρτιο) αλλά και το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για φέτος, θα είναι περιορισμένης κλίμακας.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι διορθώσεις στα ακίνητα που βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ μελετάται και έκπτωση για εφάπαξ καταβολή σε συνεννόηση με την τρόικα.

Οι διορθώσεις στα εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακίνητα εκτιμάται πως θα μειώσουν τις βεβαιώσεις εσόδων κατά 167 εκατ. ευρώ. Ο στόχος παραμένει η βεβαίωση εσόδων να είναι τουλάχιστον 3,2 δισ. ευρώ (από 3,511 δισ. ευρώ που έβγαλε η αρχική εκκαθάριση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v