Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν στην αγορά ελληνικών ομολόγων οι εγχώριες τράπεζες!

Ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής έκδοσης ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ η οποία θα καλυφθεί από εγχώριες τράπεζες. Ανοίγει ο δρόμος για αγορές ελληνικών τίτλων από την πρωτογενή αγορά. Οι συζητήσεις και το «ΟΚ» από τρόικα.

Επιστρέφουν στην αγορά ελληνικών ομολόγων οι εγχώριες τράπεζες!

Το πράσινο φως από Τρόικα και DG Comp περιμένουν κυβέρνηση και τράπεζες ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι τοποθετήσεις των τραπεζών σε νέες εκδόσεις ομολόγων ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την τρόικα να επιτραπεί στις τράπεζες να γυρίσουν ρευστότητα της τάξης του 1 δισ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια που λήγουν, σε τριετή ή πενταετή (σ.σ το πιθανότερο) ομόλογα.

Η σχετική συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη τα επιχειρήματα όμως της ελληνικής πλευράς βρίσκουν, όπως μαθαίνουμε, ευήκοα ώτα στην τρόικα.

Η παροχή δυνατότητας αγοράς πρωτογενώς ομολόγων του Δημοσίου θα βοηθήσει το carry trade των τραπεζών και το καθαρό επιτοκιακό τους περιθώριο, καθώς οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων έχουν περιορισθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Αποτελεί, δε, το πρώτο βήμα για την επάνοδο, σε αυτό το μέτωπο, στην ομαλότητα, καθώς εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές στην εφαρμογή του προγράμματος, σε δεύτερο χρόνο θα επιτραπεί και η αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

Όπως ακούμε, ο ΟΔΔΗΧ ετοιμάζεται εφόσον δοθεί το πράσινο φως να προχωρήσει σε επανέκδοση 3ετών ή 5ετών ομολόγων, ξανανοίγοντας τις δύο τελευταίες εκδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v