Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευνοϊκή ρύθμιση για δανειολήπτες ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από Στουρνάρα

Την διασφάλιση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από τον Διοικητή της ΤτΕ.

Ευνοϊκή ρύθμιση για δανειολήπτες ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από Στουρνάρα

Αίτημα να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες ώστε να μην χάσει ο κόσμος τα σπίτια του, μετέφεραν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης, Χρήστος Πρωτόππαπας και Δημήτρης Καρύδης καθώς και ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γερανιωτάκης συνάντησαν τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Πλασκοβίτη (Νομισματική Επιτροπή) και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα νοικοκυριά όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν από τον διοικητή της ΤτΕ να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση ώστε να μην χάνει ο κόσμος τις κατοικίες του.

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης του νέου Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα εφαρμοστεί από το 2015 και αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στον Διοικητή της ΤτΕ τις θέσεις του κόμματος για το θέμα των κόκκινων δανείων δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο Κώδικας θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα από την ΤτΕ και θα στηριχθεί στον θεσμό του συνεργάσιμου δανειολήπτη και στις αποφάσεις της Διυπουργικής επιτροπής για τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές δυνατότητες εξόφλησης των δανείων από τα νοικοκυριά και για να γίνονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις από τις Τράπεζες.

Νέα συνάντηση, αυτή τη φορά με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, ο οποίος έχει ολοκληρώσει το προσχέδιο ρύθμισης για τα επιχειρηματικά δάνεια, θα έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την προσεχή Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v