ΤΑΙΠΕΔ: Προς αξιοποίηση μόνο το κάμπινγκ στην Επανομή

Το ακίνητο της Επανομής δεν έχει ενταχθεί μέχρι στιγμής σε πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων διευκρινίζει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Σε συνέχεια των σοβαρών αντιδράσεων, ξεκαθαρίζει πως θα παραχωρηθεί μόνο το κάμπινγκ και όχι ο υδροβιότοπος

ΤΑΙΠΕΔ: Προς αξιοποίηση μόνο το κάμπινγκ στην Επανομή

Δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης ο υδροβιότοπος της Επανομής υποστηρίζει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με αφορμή αντιδράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της τοπικής κοινότητας. Πρόκειται για ακίνητο, επί του οποίου λειτουργεί και καμπινγκ, που έχει μεταφερθεί προς αξιοποίηση (παραχώρηση ή πώληση) στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, «το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές μετά την κατάρτιση σχετικής Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στην οποία είναι αυτονόητο ότι θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις του ακινήτου».

«Εξάλλου, βάση και του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε μελλοντική αξιοποίηση στην Επανομή αφορά αποκλειστικά την περιοχή που βρίσκεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τον προστατευμένο υγροβιότοπο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Ταμείου υποστηρίζει πως «σύμφωνα με την πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης επί της ΣΜΠΕ και του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), γνωμοδοτεί επ’ αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v