Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΑ: Δεν εφαρμόστηκε ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη του ΙΣΤΑΜΕ

Οι οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ πρόκειται να ρυθμιστούν βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, υποστηρίζει το ΙΚΑ, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ευνοϊκότερη μεταχείριση. Τι απαντά η διοίκηση του Ιδρύματος.

ΙΚΑ: Δεν εφαρμόστηκε ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη του ΙΣΤΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ, διαψεύδει σειρά δημοσιευμάτων για το θέμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΙΣΤΑΜΕ.

Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Ιδρύματος, πρόκειται για δημοσιεύματα που ακολουθούν και αναπαράγουν το δημοσίευμα με τίτλο «Ιστορίες τρέλας στο ΙΣΤΑΜΕ», το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ (στο φύλλο 24/8/2014).

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, «όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα διαστρεβλώνουν και αλλοιώνουν απολύτως την πραγματικότητα. Καμία ειδική ή ευνοϊκή ρύθμιση δεν έχει εφαρμοσθεί για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΙΣΤΑΜΕ.»

Μάλιστα, η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι οι οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ «πρόκειται να ρυθμισθούν μετά από σχετική αίτηση που υπεβλήθη στη βάση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο είναι ενιαίο για όλους τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, δεσμεύτηκαν δύο τραπεζικοί λογαριασμοί του Ηλία Μόσιαλου που διετέλεσε πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, παρ' ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. και ο κ. Μόσιαλος έχουν παραιτηθεί. Η δέσμευση των λογαριασμών έγινε για χρέη του Ιδρύματος προς το ΙΚΑ, από μη καταβολή εισφορών, ύψους 170.000 ευρώ. Όπως επεσήμαινε το δημοσίευμα, κύριος μέτοχος του ΙΣΤΑΜΕ είναι ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Με τη δημοσίευση του θέματος, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Είναι προφανές ότι ο κ. Η. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ, οι οποίες οφειλές βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης.

Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Μόσιαλο για την προσφορά του στο ΙΣΤΑΜΕ, κατά την διάρκεια της θητείας του σε αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v