Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς σε υπουργούς: Εξοπλιστείτε με τα καλά αποτελέσματα της οικονομίας

Συνάντηση συντονισμού στο Μαξίμου εν όψει του κρίσιμου ραντεβού με την τρόικα. Το 80% των απαιτούμενων δράσεων είτε έχει ολοκληρωθεί είτε βρίσκεται σε τελικό στάδιο, λέει η κυβέρνηση. Ομαδική δουλειά ζήτησε από τους υπουργούς ο Α. Σαμαράς. Βενιζέλος: «Η χώρα αλλάζει φάση».

Σαμαράς σε υπουργούς: Εξοπλιστείτε με τα καλά αποτελέσματα της οικονομίας

"Η οικονομία μας σταθεροποιείται. Εξοπλιστείτε με τα καλά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα το ιστορικό χαμηλό που σημείωσαν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα και πηγαίνετε στη διαπραγμάτευση για το καλύτερο αποτέλεσμα".

Αυτό ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς προς τους υπουργούς του κατά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σε μια προσπάθεια συντονισμού ενόψει του κρίσιμου ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ομαδική εργασία από τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 80% των απαιτούμενων δράσεων είτε έχει ολοκληρωθεί είτε βρίσκεται σε τελικό στάδιο, αφού εστάλησαν ήδη αρκετά στοιχεία στην τρόικα και αναμένονται οι σχετικές παρατηρήσεις, ενώ τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κατ' ιδίαν συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους αρμόδιους υπουργούς.

Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το ζήτημα της πολιτικής διαπραγμάτευσης ούτε αυτό των απολύσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, τόνισε πως "το ζήτημα είναι η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση και όλοι μπορούν να καταλάβουν και εντός και εκτός Ελλάδος ότι αλλάζει η φάση".

Κληθείς να απαντήσει εάν τέθηκαν "κόκκινες" γραμμές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι "είναι πολύ ξεκάθαρο το πλαίσιο για κάθε υπουργείο".

Για τις απολύσεις, σχολίασε ότι "σημασία έχει να δώσουμε το μήνυμα στον δημόσιο υπάλληλο ότι δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να προσφέρει στην προσπάθεια για ανάκαμψη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v