Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μην δεχθεί πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής

Η προωθούμενη ρύθμιση αναμένεται να θέσει ως ελάχιστο τίμημα τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής. Πρωτοβουλία και για στήριξη των αδύναμων.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μην δεχθεί πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής

Δεν δέχεται η κυβέρνηση να περάσει το αίτημα της τρόικας για να γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας. Όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά τη συνάντηση των Γκ. Χαρδούβελη και Χαρ. Αθανασίου στο υπουργείο Οικονομικών «είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτιστεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας».

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr την περασμένη Δευτέρα, η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση ώστε η τιμή εκκίνησης να ξεκινά στα 2/3 της αντικειμενικής τιμής.

Σήμερα, η πρώτη τιμή πλειστηριασμού δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της αντικειμενικής, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία ολοκλήρωσης εκατοντάδων πλειστηριασμών δεδομένης της κάθετης πτώσης των εμπορικών αξιών.

Το «πρόβλημα» το εντόπισε η τρόικα η οποία είχε ζητήσει καθιέρωση ελάχιστης τιμής στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας. Μετά από διαβουλεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών, οι τροϊκανοί πείστηκαν ότι δεν μπορεί να βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα στο ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας, καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε διαστάσεις ξεπουλήματος.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας επεσήμανε ακόμα ότι θα προχωρήσει η εντολή του πρωθυπουργού για να διαφυλαχτούν οι αδύναμοι δανειολήπτες αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v