Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τα ΚΤΕΛ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο όπως υποστηρίζει απελευθερώνονται οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Ζητά την προστασία των οδηγών, με νομοθετική παρέμβαση.

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τα ΚΤΕΛ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την κυβερνητική απόφαση να εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο όπως υποστηρίζει στην ουσία απελευθερώνονται οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, οι φόβοι των εργαζομένων ότι το συγκεκριμένο διάταγμα θα οδηγήσει σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων με στόχο την πρόσληψη νέων φθηνών υπαλλήλων επιβεβαιώθηκαν σήμερα με την κοινοποίηση της πρώτης απόλυσης σε 55χρονο οδηγό των ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως είναι αδιανόητο η εμπειρία και η ικανότητα ενός οδηγού, η οποία σχετίζεται άμεσα με τη γενικότερη οδική ασφάλεια, να απαξιώνεται με στόχο το κέρδος.

Με ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να μη βρεθούν στο δρόμο ακόμη χιλιάδες εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v