Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπ.Εργασίας: Διαχρονικά τα μέτωπα σε εργασιακό – ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενόψει της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, με τους εκπροσώπους της τρόικας. «Έτοιμο» το υπουργείο Εργασίας.

Υπ.Εργασίας: Διαχρονικά τα μέτωπα σε εργασιακό – ασφαλιστικό

«Διαχρονικά» είναι τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα κατά τις συναντήσεις των δανειστών με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Το βάρος στο ασφαλιστικό, πέφτει στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτές περιμένει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να παρουσιάσει, μετά τον Οκτώβριο, την πραγματική εικόνα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα δε με τις δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους δανειστές, η ολοκλήρωση των μελετών είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου στη συνέχεια να εφαρμοστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τη δημοσιονομική ισορροπία του συστήματος, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη και η μελέτη του ΚΕΠΕ, στην οποία μεταξύ άλλων προτείνεται η ενοποίηση των ταμείων.

Το εξίσου διαχρονικό μέτωπο των εργασιακών περιλαμβάνει την αξιολόγηση του νέου μοντέλου αποφάσεων για τις ομαδικές απολύσεις (από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και όχι από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας), το δικαίωμα των εργοδοτών σε ανταπεργία αλλά και η αλλαγή στον τρόπο απόφασης για απεργίες

Τόσο το εργασιακό, όσο και το ασφαλιστικό, θα βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Γκίκα Χαρδούβελη, παράγοντας του υπουργείου Εργασίας δήλωσε πως «στο υπουργείο Εργασίας έχουμε ολοκληρώσει. Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα». Δεν θέλησε, όμως, να μπει σε λεπτομέρειες, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εμμένει στην αύξηση σε 100, των δόσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v