Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ προσέφυγαν τραπεζοϋπάλληλοι για το εφάπαξ

Σε λίστα αναμονής, εδώ και 4 χρόνια, περιμένουν 170 πρώην υπάλληλοι της Εμπορικής να λάβουν το εφάπαξ τους από το ΤΑΥΤΕΚΩ. Προσέφυγαν στο ΣτΕ, θεωρώντας ότι το ταμείο μονομερώς και παράνομα άλλαξε τον κανονισμό του.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν τραπεζοϋπάλληλοι για το εφάπαξ

Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν αποχωρήσει από τη Εμπορική Τράπεζα 170 άτομα και ακόμα δεν έχουν πάρει εφάπαξ από το ΤΑΥΤΕΚΩ, που αποτελεί διάδοχο φορέα του ΤΑΠΕΤΕ.

Κινούμενοι κατά της διοίκησης του ταμείου, οι πρώην τραπεζοϋπάλληλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ θεωρώντας ότι με απόφασή του το ΤΑΥΤΕΚΩ, άλλαξε τον κανονισμό παροχών. Έτσι, ενώ μέχρι πρότινος το εφάπαξ δινόταν στους τραπεζοϋπαλλήλους μόλις υπέβαλαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, με τη νέα απόφαση θα δίνεται μόλις εγκριθεί και εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησης και πάντα σύμφωνα με την λίστα προτεραιότητας εξόδου από την Τράπεζα που ήδη υπάρχει.

Οι εν αναμονή συνταξιούχοι, χαρακτηρίζουν την απόφαση του ΤΑΥΤΕΚΩ παράνομη, θεωρώντας ότι δεν είναι αρμόδιο να τροποποιεί τον κανονισμό το ΔΣ του ταμείου, αλλά ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας. Καταγγέλλουν δε, πως η απόφαση δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Οι 170 που προσέφυγαν στο ΣτΕ, εκφράζουν φόβους πως αφενός η αναμονή μπορεί να φθάσει και τα 6 χρόνια, αφετέρου όταν τελικά θα λάβουν την παροχή, αυτή θα είναι δραματικά μειωμένη. Να σημειωθεί ότι ήδη, πριν από τα 170 άτομα, υπάρχουν στη λίστα αναμονής για το εφάπαξ άλλοι 115 τραπεζοϋπάλληλοι.

Σύμφωνα δε, με τους εν αναμονή συνταξιούχους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει σήμερα κεφάλαια που φθάνουν για την πληρωμή μόλις 50 εφάπαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v