Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015

Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015 εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα Νέα, καθώς η ΓΓΔΕ μπορεί να βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με το ύψος των ετήσιων πραγματικών δαπανών των φορολογούμενων και πώς αυτές δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015

Τους τελευταίους μήνες ζωής τους μετρούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Στην ατζέντα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα Νέα, είναι η κατάργησή τους από το 2015, δεδομένου ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωρίζει καλά την περιουσιακή κατάσταση του κάθε πολίτη, ενώ μπορεί να βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με το ύψος των ετήσιων πραγματικών δαπανών και πώς αυτές δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Αυτή τη στιγμή, σημειώνει η εφημερίδα, όλα τα οικονομικά δεδομένα των φορολογουμένων είναι καταχωρημένα ηλεκτρονικά και είναι εύκολη η επεξεργασία και η διασταύρωση στοιχείων. Τράπεζες ασφαλιστικές εταιρείες, κλινικές, γυμναστήρια, εταιρείες κοινής ωφέλειας, στέλνουν πλήρη αναφορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για κάθε πελάτη τους.

Όπως λένε οι αρμόδιοι, οι φορολογικοί έλεγχοι έως το τέλος του έτους θα αποκτήσουν χαρακτήρα εξπρές και αναμένεται να φέρουν πολλά στοιχεία στην επιφάνεια. Άλλωστε όλες οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση από πέρυσι να αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Εσόδων όλα τα ονομαστικά στοιχεία για τους πελάτες τους με πλήρη καταγραφή των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v