Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xαρδούβελης: Η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» με την τρόικα

"Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο.", δήλωσε ο υπουργός οικονομικών. Η βιωσιμότητα του χρέους δεν θα εξεταστεί δήλωσε ο Σ. Ο΄Κόνορ.

Xαρδούβελης: Η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» με την τρόικα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία ξεκινάει την Τρίτη στο Παρίσι.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, προσθέτοντας «ότι το γεγονός πώς θα συναντηθούμε αύριο μας είχε αναγκάσει να εργαστούμε όλο τον Αύγουστο.» «Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα, σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τον Σκάι.

Ερωτηθείς δε, για το αν πιστεύει πως έχει ανέβει πολύ ψηλά ο πήχης των προσδοκιών ενόψει της διαπραγμάτευσης, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι «ναι, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά», αναφέροντας πάντως ότι στον ίδιο το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε απο αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά».

Ο΄Κόνορ: Η βιωσιμότητα του χρέους δεν θα εξεταστεί στο Παρίσι

Στόχος της τριήμερης συνάντησης στο Παρίσι είναι η εξέταση της προόδου σε ορισμένα από τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ακόμη ότι στόχος των συζητήσεων στο Παρίσι μεταξύ των επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές δεν είναι να εξεταστούν το πως θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το 2014 ή να εξεταστούν ζητήματα που άπτονται της βιωσιμότητας του χρέους.

Τα θέματα αυτά, υπογράμμισε, θα εξεταστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της αξιολόγησης μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί με τη δήλωση του Εurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012

Σύριζα: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν έχει κόκκινες γραμμές

«Η  ομολογία της κυβέρνησης -δια στόματος του κ. Χαρδούβελη- ότι δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διαλύει την επιχείρηση εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης όμηρο στις απαιτήσεις των δανειστών, από την οποία ο ελληνικός λαός έχει να περιμένει μόνο νέες θυσίες. Οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι αυτές που θέτει η ίδια η τρόικα», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v