Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαρδούβελης: Στόχος στο Παρίσι να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας τόνισε ο Γκ. Χαρδούβελης. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει κόκκινες γραμμές με την τρόικα, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών μπορούν να συζητήσουν μόνο για το μνημόνιο. Πριν την Παρασκευή οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Χαρδούβελης: Στόχος στο Παρίσι να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας

Την αύξηση της αξιοπιστίας της χώρας έθεσε ως προεταιρότητα των διαβουλεύσεων στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ολοκληρώθηκε η τελευταία σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας πριν τη μετάβαση του κυβερνητικού επιτελείου στο Παρίσι.

«Οι δικές μας προτεραιότητες είναι να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας. Με αυξημένη αξιοπιστία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως «η συζήτηση στο Παρίσι είναι ένας πρόδρομος για το τι θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου. Μας έκανε καλό, διότι δουλέψαμε όλο τον Αύγουστο. Πήγαμε μπροστά σε πολλά πράγματα και θα συζητήσουμε για όλα αυτά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για πιθανές φοροελαφρύνσεις (φόρος πετρελαίου κλπ) ανέφερε ότι δεν βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων. «Αυτά όλα, αν τα θέσουν, θα έχουμε απαντήσεις. Αν τα θέσουν», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι σχετικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν πριν την Παρασκευή.

Ο ίδιος νωρίτερα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, προσθέτοντας «ότι το γεγονός πώς θα συναντηθούμε αύριο μας είχε αναγκάσει να εργαστούμε όλο τον Αύγουστο.»

«Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα, σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς δε, για το αν πιστεύει πως έχει ανέβει πολύ ψηλά ο πήχης των προσδοκιών ενόψει της διαπραγμάτευσης, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι «ναι, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά», αναφέροντας πάντως ότι στον ίδιο το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε απο αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά».


Real.gr ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v