Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φοροάνοιγμα» στην αγορά επιχειρεί ο Μαυραγάνης

Ειδική Ομάδα Διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ΣΕΒ, ΚΕΕΕ, Οικονομικού Επιμελητηρίου, ΓΣΕΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ, συγκροτεί ο Μαυραγάνης.

«Φοροάνοιγμα» στην αγορά επιχειρεί ο Μαυραγάνης

Σε μια ενδιαφέρουσα πολιτική κίνηση, η οποία αντανακλά ενδεχομένως την αγωνία της κυβέρνησης, δεδομένων των συνθηκών, να αφουγκραστεί τα προβλήματα της αγοράς που δημιουργούνται από νομοθετικές παρεμβάσεις σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα, προχωρά ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Με απόφαση του υφυπουργού συγκροτείται στο υπουργείο Ειδική Ομάδα Διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.

Έργο της Ομάδας, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, είναι η μελέτη των υφιστάμενων ή δημιουργούμενων προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων ή των προωθούμενων μέτρων και η υποβολή προτάσεων για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στην απόφαση μνημονεύεται μεταξύ των πιθανών προβλημάτων το ζήτημα της υπερφορολόγησης αλλά και οι πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες ή καθυστερήσεις που προκύπτουν από τις διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Στην Ομάδα Διαβούλευσης πρόεδρος ορίζεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και μέλη οι προϊστάμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. και εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η Ομάδα θα συνεδριάσει μία φορά το μήνα στο υπουργείο Οικονομικών. Η συγκρότησή της όμως καταδεικνύει το άνοιγμα που επιχειρεί η κυβέρνηση σε φορείς της αγοράς, ιδίως όταν το θέμα της υπερφορολόγησης και της σταδιακής μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων βρίσκονται στην πρώτη σελίδα της κυβερνητικής ατζέντας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v