Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNBC: Η Ελλάδα και το σκληρό γυμνάσιο της Τρόικας

Η ελληνική κυβέρνηση επιστρέφει στα θρανία και προσπαθεί να δείξει ότι αφήνει πίσω της το χάος, σχολιάζει το CNBC, αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση στο Παρίσι.

CNBC: Η Ελλάδα και το σκληρό γυμνάσιο της Τρόικας

«Η Ελλάδα θέλει να αποφοιτήσει από τα σκληρά μαθήματα της Τρόικας». Αυτός είναι ο τίτλος του εκτενούς άρθρου του CNBC αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση της ελληνικής ηγεσίας με τους αξιωματούχους της Τρόικας στο Παρίσι.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιστρέφει στα θρανία καθώς προσπαθεί να δείξει ότι αφήνει πίσω της το χάος του καταστροφικού χρέους και της κρίσης και πως τώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της» σχολιάζει το CNBC συμπληρώνοντας ότι στη συνάντηση με την Τρόικα «η Αθήνα θα υποστηρίξει ότι φέτος θέλει να απομακρυνθεί από τη λιτότητα και να ακολουθήσει πολιτικές στοχευμένες στην ανάπτυξη».

«Ο τελικός στόχος της Αθήνας είναι να αποφοιτήσει με επιτυχία από το πρόγραμμα στήριξης όταν λήξει το 2016 χωρίς περαιτέρω βοήθεια, όπως ακριβώς έκαναν Ιρλανδία και Πορτογαλία φέτος» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο προς την εξάλειψη των δημοσιονομικών και εξωτερικών ελλειμμάτων, αλλά ακόμη δεν έχει ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες» δήλωσε η κα. Μιράντα Ξαφά, πρόεδρος της EP Consulting μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε: «Το δημοσιονομικό πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο (0,7% του ΑΕΠ) είναι μικρότερο από αυτό που απαιτείται για να επιτευχθεί βιωσιμότητα του χρέους, ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται ακόμη σε βρεφική ηλικία»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v