Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΒΒΕ: Παραμένει ζητούμενo η υποστήριξη της βιομηχανίας

Έξι δέσμες προτάσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας κατέθεσε με υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό η διοίκηση του ΣΒΒΕ, η οποία επεσήμανε ότι ακόμα παραμένει ζητούμενο η στήριξη από την κυβέρνηση.

ΣΒΒΕ: Παραμένει ζητούμενo η υποστήριξη της βιομηχανίας
Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό, στο οποίο τεκμηριώνονται έξι δέσμες προτάσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας και περιγράφονται τα κυριότερα προσκόμματα στην καθημερινή λειτουργία των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, κατά τη σημερινή συνάντηση της διοίκησης του Συνδέσμου με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «...Η Κυβέρνηση καλείται να πράξει το αυτονόητο, που δυστυχώς παραμένει ακόμη ζητούμενο, ενισχύοντας την παραγωγή ελληνικών προϊόντων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Παροχή ρευστότητας, μείωση φορολογίας και κόστους ενέργειας, όπως επίσης και ενισχύσεις λειτουργικών δαπανών για την περιφερειακή βιομηχανία, ζητήσαμε να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα από την Κυβέρνηση εντός του Σεπτεμβρίου...»

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα για τη βιομηχανία, όπως:
1. Η συγκεκριμένη - συμφωνημένη ατζέντα αναδιάρθρωσης της περιφερειακής βιομηχανίας.
2. Η άσκηση κλαδικών πολιτικών.
3. Η άμεση εφαρμογή και ο έλεγχος αυστηρών προδιαγραφών κατασκευής και υλικών στα δημόσια κτίρια - σχολεία.
4. Η συμμετοχή του ΣΒΒΕ στη «Διϋπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική».
5. Η καθιέρωση της αρχής της «εταιρικότητας» στο νέο ΕΣΠΑ, χωρίς αποκλεισμούς φορέων της περιφέρειας.
6. Η αποκεντρωμένη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων μέτρων για τη βιομηχανία.
7. Η δημιουργία νέου συστήματος χρηματοδότησης της καινοτομίας, με τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης και χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

Στο Υπόμνημα περιλαμβάνεται εφέτος έρευνας γνώμης των επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ για το «Οικονομικό Κλίμα και τις Επενδυτικές Προοπτικές» στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε την έρευνα γνώμης και το πλήρες κείμενο του Υπομνήματος στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v