Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Tον Οκτώβριο η συζήτηση για το χρέος"

Οι σημερινές συζητήσεις στο Παρίσι θα είναι προκαταρκτικές, το θέμα της ανακούφισης του χρέους δεν θα συζητηθεί, σημειώνει ο Ελληνας αξιωματούχος στο Reuters. Η γαλλική πρωτεύουσα επελέγη προκειμένου να επιταχυνθεί ο έλεγχος της τρόικας δηλώνει ο ίδιος αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο

Tον Οκτώβριο η συζήτηση για το χρέος
Οι συζητήσεις για το χρέος αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο μετά την διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου και την ολοκλήρωση των stress tests ανέφερε Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να κατευνάσει τις ανησυχίες της τρόικας για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.

Οι σημερινές συζητήσεις στο Παρίσι θα είναι προκαταρκτικές, το θέμα της ανακούφισης του χρέους δεν θα συζητηθεί, σημειώνει ο Ελληνας αξιωματούχος στο Reuters.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος προβλέπεται πως θα φτάσει το 177,2% του ΑΕΠ φέτος ενώ θα αρχίσει να μειώνεται από τον επόμενο χρόνο. H ανεργία κινείται στα επίπεδα ρεκόρ του 27%. αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου αξιωματούχου, η συνάντηση του Παρισιού γίνεται προκειμένου να επιταχυνθεί ο έλεγχος της τρόικας και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του περυσινού φθινοπώρου, όταν ο έλεγχος χρειάστηκε επτά ολόκληρους μήνες. 

"Θέλουμε να αποδείξουμε πως οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και να καθησυχάσουμε όσους ανησυχούν για το ρυθμό προώθησης των αλλαγών" δηλώνει.

Τους τελευταίους μήνες αρκετές φωνές εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ των οποίων και ο τέως επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, θεωρούν πως ο ρυθμός προώθησης των μεταρρυθμίσεων έχει περιοριστεί μετά τις ευρωεκλογές, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v