Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός:Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να φέρει ανάπτυξη

Ο ΣΒΑΠ έχει παρουσιάσει στο ΥΠΑΝ και στο υπουργείο Εργασίας, περίγραμμα με πρακτικές λύσεις που θα παρακινούσαν την επιχειρηματική κοινότητα σε σχέδια και επενδύσεις για μια νέα εξόρμηση εντός και εκτός της χώρας, τονίζει ο κ. Μαθιός.

Μαθιός:Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να φέρει ανάπτυξη

«Η ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο σε θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα από την αύξηση της συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία με τις επιχειρήσεις που έχουν να δώσουν ακόμη πολλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πρώτης συσκέψεως τους Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης και πρόσθεσε:

«Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς έχει παρουσιάσει και στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο υπουργείο Εργασίας, περίγραμμα με πρακτικές λύσεις που θα παρακινούσαν την επιχειρηματική κοινότητα σε σχέδια και επενδύσεις για μια νέα εξόρμηση εντός και εκτός της χώρας. Τα σχέδια αυτά στηρίζονται στην κεντρική ιδέα ότι, υπάρχουν περιθώρια αναγέννησης της βιομηχανίας με κέντρο βάρους την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας».

Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα, κατέληξε ο κ. Μαθιός, ότι «η βιομηχανία με την πολύπλευρη δράση και προσφορά της από την απασχόληση μέχρι τις εξαγωγές και την σύνδεσή της με την επιστημονική έρευνα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το κύριο όχημα για ανάκαμψη της οικονομίας όταν το απαιτούν οι περιστάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v