Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Oι επενδυτές επιστρέφουν στην ελληνική αγορά real estate

Tους τελευταίους 18 μήνες επενδυτές έχουν αγοράσει στοιχεία ενεργητικού αξίας 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως από τράπεζες και από το ΤΑΙΠΕΔ

WSJ: Oι επενδυτές επιστρέφουν στην ελληνική αγορά real estate

Οι επενδυτές επιστρέφουν στην αγορά real estate της Eλλάδας εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία της χώρας αρχίζει να ανακάμπτει, αναφέρει δημοσίευμα της WSJ.

Η καναδική Fairfax, η Colony Capital με έδρα το Λος Άντζελες, η βρετανική Invel Real Estate Partners και η αραβο-τουρκική Jermyn Street, είναι μεταξύ αυτών που αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία Cushman & Wakefield, τους τελευταίους 18 μήνες επενδυτές έχουν αγοράσει στοιχεία ενεργητικού αξίας 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως από τράπεζες και από το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως επισημαίνει η WSJ, από το 2008 ως το 2012 είχαν κλείσει ντιλ αξίας 900 εκατ. ευρώ.

Στο προσκήνιο εμφανίζονται και νέοι «παίκτες», σημειώνει η WSJ, όπως η εταιρεία real-estate Hines, η οποία ελέγχει στοιχεία ενεργητικού που αποτιμώνται πάνω από τα 25 δισ. δολάρια. «Η Hines πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μετάβαση και ότι ο τομέας του real-estate θα χρειαστεί σημαντικές ξένες επενδύσεις» υποστηρίζει ο Michael J.G. Topham, επικεφαλής της Hines στην Ευρώπη. «Είναι μια δύσκολη αγορά, αλλά πιστεύουμε πως υπάρχουν ευκαιρίες που αξίζει να τις κυνηγήσουμε» προσθέτει.

Η εξαγορά ποσοστού πλειοψηφίας στην Eurobank Properties από την Fairfax έναντι 210 εκατ. ευρώ και τα 653 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η Invel για τα δύο τρίτα της Πανγαίας, είναι μερικά από τα τελευταία πρόσφατα ντιλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v