Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτόπαππας: Ανοικτά τα θέματα της διαπραγμάτευσης με τρόικα

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι σημειώνει ότι η πίεση για τα εργασιακά και ασφαλιστικά ήταν μεγάλη αλλά και ότι οι ελληνικές θέσεις υπήρξαν εμπεριστατωμένες.

Πρωτόπαππας: Ανοικτά τα θέματα της διαπραγμάτευσης με τρόικα

Ανοιχτά είναι όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα σύμφωνα με τα όσα είπε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, που μετείχε στις διαπραγματεύσεις του Παρισιού.

"Δεν έχει κλείσει τίποτα. Έγινε μια πολύ σκληρή συζήτηση και τέθηκαν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Η ελληνική αντιπροσωπεία άνοιξε όλα τα θέματα που ξέρετε, δόσεις, έκτακτη εισφορά, ληξιπρόθεσμα, μείωση του ΕΦΚ και τα άνοιξαν και αυτοί βέβαια τα δικά τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA".

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως οι τροϊκανοί έθεσαν ανοιχτά το θέμα των ομαδικών απολύσεων και των αλλαγών στα εργασίακα, ωστόσο πρόσθεσε: "Εκεί που υπήρχε σκληρή στάση κυρίως από το ΔΝΤ για τις απολύσεις και τα εργασιακά. Δεν σας κρύβω ότι υπήρχε μια αποφασιστική στάση για μια ακόμη φορά από την ελληνική πλευρά. Τους ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα. Δεν ανοίγουμε, δεν συζητούμε, δεν δεχόμαστε το να υπάρξουν νέες τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο εργατικό δίκαιο το οποίο δυστυχώς έχει υποστεί πάρα πολλές πιέσεις το τελευταίο διάστημα".

Ο κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε πως οι ελληνικές προτάσεις ήταν εμπεριστατωμένες και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο όπλο ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα και η επίτευξη των στόχων.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, έκανε λόγο για υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας και πρόσθεσε: "Όλο αυτό που ακούγαμε ότι θα πάει μια αντιπροσωπεία θα βάλει κόκκινες γραμμές κλπ μέσα σε τέσσερις ημέρες αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν κόκκινες γραμμές ή εάν υπήρχαν αυτές μετατράπηκαν σε λευκές σημαίες συνθηκολόγησης που σήκωσε η ελληνική κυβέρνηση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v