Δένδιας: Γενναίες λύσεις στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους

Δεν με βρίσκει σύμφωνο διαχρονικά η υπερφορολόγηση ακινήτων και δεν το κρύβω. Πιστεύω σε μια οικονομία με μικρό και στρατηγικό Δημόσιο και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, τόνισε ο κ. Δένδιας.

Δένδιας: Γενναίες λύσεις στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους

Χωρίς γενναίες λύσεις στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η διαπίστωση αυτή όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με «χάρισμα» χρεών σε επιτήδειους, δήλωσε ο Ν. Δένδιας σε συνέντευξη στα "Παραπολιτικά".

Σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης "ο στόχος μας είναι ο απεγκλωβισμός των βιώσιμων επιχειρηματικών σχημάτων και των νοικοκυριών που βίωσαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, κατά τρόπο που όχι μόνο να μην προκαλεί κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και να υποβοηθά σε βάθος χρόνου στην πραγματική οικονομία. Η Ελλάδα χρειάζεται δραστήριους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις και χρειάζεται να δίνουμε και δεύτερη ευκαιρία".

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας "δεν με βρίσκει σύμφωνο διαχρονικά η υπερφορολόγηση ακινήτων και δεν το κρύβω. Πιστεύω σε μια οικονομία με μικρό και στρατηγικό Δημόσιο και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Κάθε εξέλιξη σε αυτή την κατεύθυνση είναι θετική. Οφείλουμε όμως να παραδεχθούμε ότι η όποια ελάττωση της φορολογικής επιβάρυνσης δεν πρέπει να προκαλέσει ανυπέρβλητο πρόβλημα στα δημόσια έσοδα. Αλλά σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα μία αύξηση της δραστηριότητας στα ακίνητα, στην οποία θα υποβοηθήσει η μείωση της φορολόγησής τους, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v