Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΝΕ: Θετικά τα μέτρα που οδηγούν σε υποτίμηση του ευρώ

Οι τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που οδηγούν σε διολίσθηση του ευρώ είναι θετικές υποστηρίζει η διοίκηση της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών. Θεωρεί πως οι αποφάσεις οδηγούν σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας προϊόντων και υπηρεσιών του ευρωπαϊκού Νότου

ΕΕΝΕ: Θετικά τα μέτρα που οδηγούν σε υποτίμηση του ευρώ

Η Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) χαιρετίζει τις τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την θετική αντίδραση των αγορών, η οποία οδηγεί στην υποτίμηση του ευρώ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η Η ΕΕΝΕ υπήρξε από τις λίγες φωνές που από το 2012, επέμενε στο ότι σημαντικό μέρος της λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και γενικότερα ο Ευρωπαϊκός νότος, ήταν η υποτίμηση του ευρώ που θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών των χωρών του και όχι η εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης των μισθών.

Στην κατεύθυνση αυτή τον Απρίλιο του 2013 η ΕΕΝΕ διοργάνωσε σε συνεργασία με το Ελληνικό παρατηρητήριο του London School of Economics, Οικονομική διάσκεψη με στόχο να αναδειχθούν τα υπερεθνικά χαρακτηριστικά της κρίσης στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου συνολικά και να μετατοπιστεί το διεθνές ενδιαφέρον από το Ελληνικό πρόβλημα αποκλειστικά.

Η ΕΕΝΕ πιστεύει ότι "η ισορροπία θα αποκατασταθεί περαιτέρω αν η ισοτιμία μεταξύ δολαρίου και ευρώ οδεύσει προς το 1:1. Δυστυχώς, προκειμένου να εισακουστούν οι θέσεις της ΕΕΝΕ και άλλων φορέων στην Ευρώπη, έπρεπε να περάσουμε στο φάσμα του στασιμοπληθωρισμού και τις προφανείς συνέπειες αυτού για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ελπίζουμε με την περαιτέρω υποτίμηση του ευρώ, να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελλάδα και παράλληλα, να απομονωθεί ο κίνδυνος του στασιμοπληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v