Ευρ. Επιτροπή: Μετανάστευση και «Home Affairs» για Αβραμόπουλο

Αναβαθμισμένο το χαρτοφυλάκιο που παίρνει ο Ελληνας Επίτροπος. Το ραντεβού με Γιούνκερ που έκλεισε τη συμφωνία. Με επτά αντιπροέδρους το σχήμα που ετοιμάζεται. Υπό «επίβλεψη» θα βρίσκεται ο Μοσκοβισί για το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών.

Ευρ. Επιτροπή: Μετανάστευση και «Home Affairs» για Αβραμόπουλο

Από την περασμένη εβδομάδα, όταν πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο έλληνας υπουργός ενημερώθηκε ότι εκτός από το χαρτοφυλάκιο της «Μετανάστευσης», θα αναλάβει και το «Home Affairs» (εσωτερικών υποθέσεων).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr, το ελληνικό χαρτοφυλάκιο θα συνοδεύεται και με νέα κονδύλια που το καθιστούν αναβαθμισμένο. Είναι από τα ελάχιστα που «έκλεισαν» από την περασμένη εβδομάδα, απλώς ζητήθηκε από τον κ. Αβραμόπουλο να μην αναφερθεί ο ίδιος στην προσθήκη του Home Affairs.

Πάντως, παρά τα όσα σενάρια είδαν τις τελευταίες μέρες το φως τις δημοσιότητας, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σήμερα ο κ. Γιούνκερ σβήνει-γράφει. Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα καταργηθούν πολλά και πολλές θέσεις, θα αναβαπτιστούν χαρτοφυλάκια, ενώ δίπλα του ο νέος πρόεδρος θα έχει επτά ισχυρότατους αντιπροέδρους που θα επιβλέπουν τους υπόλοιπους επιτρόπους. Από τους επτά, οι τέσσερεις αντιπρόεδροι θα είναι γυναίκες σε μια προσπάθεια να περάσει το κολλέγιο από την έγκριση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Οσο για το φλέγον θέμα του κ. Μοσκοβισί και το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, όπως μαθαίνουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μάλλον πάνω από το κεφάλι του θα έχει έναν ισχυρό αντιπρόεδρο που θα επιβλέπει το ECFIN. Και δεν θα είναι ο Φιλανδός Γίρκι Κατάινεν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v