Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση για Ελληνικό

«Φρένο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Αντιμέτωπο με νέα καθυστέρηση στην μεταβίβαση το ΤΑΙΠΕΔ, που καταθέτει αίτηση αίτηση ανάκλησης.

Φρένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση για Ελληνικό

Αντιμέτωπη με νέες καθυστερήσεις βρίσκεται η υπόθεση αξιοποίησης του Ελληνικού καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τη σύμβαση που επρόκειτο να υπογράψει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με τον επενδυτικό όμιλο υπό την Lamda Development του ομίλου Λάτση. Στον ίδιο όμιλο συμμετέχουν αραβικά κεφάλαια (η Al Maabar από το Αμπου Ντάμπι) και ο κινεζικός όμιλος Fosun.

Οι πληροφορίες περί αρνητικής απόφασης από το Ελεγκτικό κυκλοφορούσαν, χωρίς να επιβεβαιώνονται, τις τελευταίες ημέρες. Τελικά χθες έγινε γνωστό πως η σύμβαση δεν εγκρίνεται.

Αντίστοιχες αποφάσεις είχε λάβει το Ελεγκτικό και σε άλλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ όπως το ακίνητο για Κασσιόπης Κέρκυρας στην NCH, του Παλιουρίου Χαλκιδικής στον Ιβάν Σαββίδη, του χαρτοφυλάκιο των 28 κτιρίων του δημοσίου μέσω sale & leaseback στις Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ- σήμερα Grivalia AEEAΠ κ.τ.λ.).

Οι συμβάσεις είχαν τελικά υπογραφεί αφού υποβλήθηκαν εκ νέου προς έγκριση με τις αλλαγές που ζητούσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και στην περίπτωση του Ελληνικού αναμένεται να κατατεθεί αίτηση ανάκλησης από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το επίπεδο προετοιμασίας μιας τόσο μεγάλης επένδυσης το οποίο επέτρεψε στο Ελεγκτικό Συνέδριο να εκδώσει αρνητική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v