LATimes: Συναγερμός στην Ελλάδα για τζιχαντιστές

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΥΠ. Αποκαλύπτει ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση "αυξημένης επαγρύπνησης". Οι φόβοι να γίνει κόμβος διέλευσης νεοσύλλεκτων η χώρα. Εντοπίστηκαν έξι περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες.

LATimes: Συναγερμός στην Ελλάδα για τζιχαντιστές

«Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης» βρίσκεται η Ελλάδα για τον εντοπισμό Τζιχαντιστών μαχητών, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι η χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως κόμβος για τους εξτρεμιστές που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες. Η είδηση μεταδίδεται από τους LATimes που επικαλούνται δηλώσεις αξιωματούχου των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και αναφέρουν ότι ήδη έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον έξι ξένοι ισλαμιστές μαχητές τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

«Το επίπεδο απειλής που προέρχεται από την Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό, καθώς δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ενδείξεις για ανενεργά ή ενεργά κύτταρα του ISIS ή άλλες ομάδες στη χώρα» δήλωσε στην εφημερίδα ο αξιωματούχος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του και συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε ωστόσο σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης και ανταλλάσσουμε πληροφορίες με ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και άλλους»

«Οι ειδικοί αναφέρουν πως η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης μεταξύ της Δύσης και των ισλαμικών κρατών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διέλευση εξτρεμιστών που ταξιδεύουν προς άλλα μέρη της Ευρώπης» σχολιάζει η εφημερίδα και συμπληρώνει: «Επιπλέον, η Ελλάδα συνορεύει με την Αλβανία που είναι η μεγαλύτερη πηγή νεοσύλλεκτων του Ισλαμικού Κράτους στα Βαλκάνια και οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η διέλευση μαχητών μέσω της χώρας θα μπορούσε να αυξηθεί.

Οι LATimes επισημαίνουν πως τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει έξι τέτοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων και ένας 23χρονος Γάλλος υπήκοος που είχε μαζί του στικάκι με οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. «Δεν μπορούσαμε να τους συλλάβουμε επειδή δεν υπήρχαν οι νομικοί και τυπικοί λόγοι για να το κάνουμε» αναφέρει ο Έλληνας αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Ενημερώσαμε άλλες υπηρεσίες για τις κινήσεις τους» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v