Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτο ηχηρό «λουκέτο» ρωσικού tour operator

Οι πελάτες του Southern Cross που βρίσκονται στο εξωτερικό αυτή την περίοδο φθάνουν τους 5.800 από τους οποίους οι 800 βρίσκονται στην Κίνα και η πλειοψηφία των υπολοίπων στην Ελλάδα.

Πέμπτο ηχηρό «λουκέτο» ρωσικού tour operator

«Λουκέτο» έβαλε και επίσημα ο πέμπτος κατά σειρά Ρωσικός tour operator που διακινούσε Ρώσους τουρίστες στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον Southern Cross ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα πριν μία ώρα από την ιστοσελίδα του την αναστολή λειτουργίας του.

Το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο επικαλείται στην ανακοίνωσή του τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πτωχεύσεις άλλων ρωσικών tour operator που οδήγησε τελικά στην αδυναμία του να ολοκληρώσει το φετινό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πελάτες του Southern Cross που βρίσκονται στο εξωτερικό αυτή την περίοδο φθάνουν τους 5.800 από τους οποίους οι 800 βρίσκονται στην Κίνα και η πλειοψηφία των υπολοίπων στην Ελλάδα.

Το Southern Cross διατηρούσε σε ισχύ συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία Reso Garantia (μια από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας) με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ρούβλια (52 εκατ. ευρώ), ποσό που θεωρείται από κύκλους της αγοράς επαρκές για την αποπληρωμή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και των Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Η ανακοίνωση του Southern Cross σηματοδοτεί πρακτικά τη διακοπή των πτήσεων του tour Operator με τις αεροπορικές εταιρείες UT air και Transaero, με τις οποίες συνεργαζόταν.

Αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές και ρωσικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί ο επαναπατρισμός στη Ρωσία των πελατών του γραφείου.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αναφέρονταν σε χθεσινό δημοσίευμα του Euro2day.gr για τους λόγους που οδήγησαν στο λουκέτο αρκετούς tour operator τη φετινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v