Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου συμμετείχε στο πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς»

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Stelios Philanthropic Foundation πιλοτικά για ένα έτος ξεκίνησε το καλοκαίρι. Ο επιχειρηματίας συμμετείχε στη διανομή του φαγητού. Ανοιγμα για νέες συμμετοχές και επέκταση του προγράμματος.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου συμμετείχε στο πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς»

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation βρέθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου και βοήθησε ο ίδιος στη διανομή του καθημερινού σνακ σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού προγράμματος «Φαγητό από καρδιάς».

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Stelios Philanthropic Foundation πιλοτικά για ένα έτος, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 900 δικαιούχους χωρίς καμία διάκριση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του και βλέποντας τη θερμή υποδοχή του προγράμματος στην Αθήνα, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε την περεταίρω υποστήριξη της δράσης προσφέροντας τη δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες (με ΑΦΜ) να ανοίξουν νέα σημεία διανομής με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Με το πρόγραμμα Φαγητό από Καρδιάς, θέλουμε να συνεισφέρουμε στην κάλυψη μιας βασικής ανάγκης των συνανθρώπων μας να έχουν αδιακρίτως έστω ένα μικρό γεύμα. Βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου θέλω να βοηθήσω στην επέκταση του προγράμματος στα Δυτικά Προάστια και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά μέσω της μεθόδου του franchise. Καλώ λοιπόν αιτήσεις ενδιαφέροντος από συνανθρώπους μας που θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία αλλά και έχουν ανάγκη να απασχοληθούν αποκτώντας ένα μηνιαίο εισόδημα (ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή και τη ζήτηση) της τάξης των 1.500 – 2.000 ευρώ».

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με όλα τα παραστατικά της εφορίας, να διαθέτουν κατάλληλο χώρο (το σπίτι τους ή ένα άδειο κατάστημα) για τη διανομή του φαγητού και να έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και Αγγλικών.

Το Stelios Philanthropic Foundation θα προσφέρει όλη την υλικοτεχνική υποδομή (ηλεκτρονικό υπολογιστή για τις αιτήσεις, εκπαίδευση στο πρόγραμμα, ψυγεία για τη φύλαξη των τροφίμων και τα τρόφιμα που παράγονται σε κεντρικό εργοστάσιο και παραδίδονται καθημερινά) καθώς και ένα μηνιαίο εισόδημα στον ελεύθερο επαγγελματία για τη λειτουργία του κέντρου διανομής. Αίτηση ενδιαφέροντος μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι στο e-mail [email protected].

Η πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς» που έχει ως στόχο να βοηθήσει αδιακρίτως ανθρώπους της πρωτεύουσας που έχουν ανάγκη, περιλαμβάνει την καθημερινή διανομή φαγητού (συνήθως ένα ή δύο σάντουιτς με ζαμπόν & τυρί) από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 12:00-15:00, στο κτίριο δράσης του Ιδρύματος στην οδό Γερμανικού 18, στον Κεραμεικό.

Το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από την έναρξη του προγράμματος, στην έδρα του Stelios Philanthropic Foundation στη Λεµεσό, το «Φαγητό από καρδιάς» προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα / σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση.

Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία), με το νέο κέντρο διανομής στην Αθήνα να αποτελεί το 5ο σημείο της δράσης. Περίπου 15 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος στην Κύπρο, έχουν διανεμηθεί σχεδόν 300.000 σνακ.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια αίτηση εγγραφής με το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό τηλεφώνου τους. Απαραίτητη είναι η λήψη μιας φωτογραφίας για τη δημιουργία προσωπικής κάρτας δικαιούχου που θα επιδεικνύουν σε κάθε παραλαβή φαγητού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v